Przepis

Devolay z dyni i kurczaka

Składniki: 

  • 30 dkg piersi z kurczaka
  • 20 dkg szynki 
  • 20 dkg pieczarek pokrajanych w kostkę 
  • 20 dkg sera żółtego gouda
  • 50 dkg dyni 
  • sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania: 

Kurczaka pokroić w drobną kostkę, udusić z pieczarkami. Dynie umyć, obrać ze skóry i zetrzeć na grubej tarce, odcisnąć, dołożyć do duszonych piersi. Wszystko doprawić do smaku. Gotowy farsz zawijać w plastry szynki, spiąć wykałaczką, panierować w jajku, bułce, serze startym na drobnej tarce i opiec na oleju.

Powrót do listy przepisów...

Wspierają nas

Patroni medialni

 



 

Administratorem podanych przez Ciebie danych jest Stowarzyszenie Przyjaciół Nowej Huty (SPNH), os. Centrum A bl. 6 A, 31-923 Kraków. O ile nic innego nie wynika z kontekstu i treści wpisów w formularzu, wprowadzane dane osobowe będą przetwarzane przez SPNH w celu wystosowania odpowiedzi na Twoje zapytanie oraz prowadzenia z Tobą ewentualnej korespondencji. Przekazane przez Ciebie dane zostaną usunięte po okresie 24 miesięcy od ostatniego kontaktu. Nie będą przekazywane innym podmiotom w rozumieniu RODO. Masz prawo wglądu do swoich danych osobowych, ich poprawiania oraz usunięcia. Prawo to może być wykonywane poprzez przesłanie wniosku w formie elektronicznej na adres: stowarzyszenie@przyjacielenowejhuty.pl.

 

WCZYTYWANIE