Przepis

Suszone pestki z dyni

Składniki:

  • dynia (ilość i wielkość uzależniona od tego ile pestek chcemy otrzymać)

Sposób przygotowania:

Oczyszczone z miękkiego miąższu pestki opłukać, a następnie wysuszyć w temperaturze 40–60°C, tak aby stopniowo traciły wilgoć i stały się kruche. Nie przypalić. 

Pestki z dyni są nie tylko przysmakiem, ale też przypisuje się im właściwości lecznicze, ponieważ mogą działać jako środek przeciwko robaczycy przewodu pokarmowego.

Powrót do listy przepisów...

Wspierają nas

Patroni medialni

 



 

Administratorem podanych przez Ciebie danych jest Stowarzyszenie Przyjaciół Nowej Huty (SPNH), os. Centrum A bl. 6 A, 31-923 Kraków. O ile nic innego nie wynika z kontekstu i treści wpisów w formularzu, wprowadzane dane osobowe będą przetwarzane przez SPNH w celu wystosowania odpowiedzi na Twoje zapytanie oraz prowadzenia z Tobą ewentualnej korespondencji. Przekazane przez Ciebie dane zostaną usunięte po okresie 24 miesięcy od ostatniego kontaktu. Nie będą przekazywane innym podmiotom w rozumieniu RODO. Masz prawo wglądu do swoich danych osobowych, ich poprawiania oraz usunięcia. Prawo to może być wykonywane poprzez przesłanie wniosku w formie elektronicznej na adres: stowarzyszenie@przyjacielenowejhuty.pl.

 

WCZYTYWANIE