Przepis

Dynia zapiekana z warzywami

Składniki dla 4 osób:

  • 4 nieduże dynie
  • 30 dkg ryżu
  • 40 dkg sera żółtego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 2 marchewki
  • por

Dodatki i przyprawy:

  • cytryna
  • tymianek
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Dynie umyć, przekroić wzdłuż i wyciąć miąższ. Następnie posmarować oliwą, dodać pieprz, sól i tymianek i wsadzić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 min.  Ryż ugotować al dente. Drobno posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie. Pokroić w kostkę paprykę oraz marchewkę i wymieszać z ryżem oraz podsmażonym porem i czosnkiem. Dynie napełnić farszem, doprawić do smaku, zetrzeć ser i wstawić do piekarnika na 20 min. 

Powrót do listy przepisów...

Wspierają nas

Patroni medialni

 



 

Administratorem podanych przez Ciebie danych jest Stowarzyszenie Przyjaciół Nowej Huty (SPNH), os. Centrum A bl. 6 A, 31-923 Kraków. O ile nic innego nie wynika z kontekstu i treści wpisów w formularzu, wprowadzane dane osobowe będą przetwarzane przez SPNH w celu wystosowania odpowiedzi na Twoje zapytanie oraz prowadzenia z Tobą ewentualnej korespondencji. Przekazane przez Ciebie dane zostaną usunięte po okresie 24 miesięcy od ostatniego kontaktu. Nie będą przekazywane innym podmiotom w rozumieniu RODO. Masz prawo wglądu do swoich danych osobowych, ich poprawiania oraz usunięcia. Prawo to może być wykonywane poprzez przesłanie wniosku w formie elektronicznej na adres: stowarzyszenie@przyjacielenowejhuty.pl.

 

WCZYTYWANIE