Przepis

Pikantne placki z dyniowatych i marchwi

Składniki:

  • 2 szklanki startej cukinii
  • 1 szklanka startej dyni
  • 1 szklanka startej marchwi
  • 1 cebula
  • 4 jaja
  • 10 płaskich łyżek mąki
  • olej do smażenia
  • przyprawy: po pół łyżeczki soli, curry i mielonej kolendry, 1/4 łyżeczki chilli

Sposób przygotowania:

Warzywa zetrzeć na tarce drobnych oczkach, cebulę drobno posiekać, wymieszać razem i posolić. Do warzyw dodać jajka, mąkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Smażyć złocisto- brązowe placuszki o grubości ok. 1 cm. Podawać gorące z kwaśną śmietaną wymieszaną z listkami tymianku.

Przepis autorstwa Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie.

Powrót do listy przepisów...

Wspierają nas

Patroni medialni

 

 

 

WCZYTYWANIE