Przepis

Pikantne placki z dyniowatych i marchwi

Składniki:

  • 2 szklanki startej cukinii
  • 1 szklanka startej dyni
  • 1 szklanka startej marchwi
  • 1 cebula
  • 4 jaja
  • 10 płaskich łyżek mąki
  • olej do smażenia
  • przyprawy: po pół łyżeczki soli, curry i mielonej kolendry, 1/4 łyżeczki chilli

Sposób przygotowania:

Warzywa zetrzeć na tarce drobnych oczkach, cebulę drobno posiekać, wymieszać razem i posolić. Do warzyw dodać jajka, mąkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Smażyć złocisto- brązowe placuszki o grubości ok. 1 cm. Podawać gorące z kwaśną śmietaną wymieszaną z listkami tymianku.

Przepis autorstwa Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie.

Powrót do listy przepisów...

Wspierają nas

Patroni medialni

 



 

Administratorem podanych przez Ciebie danych jest Stowarzyszenie Przyjaciół Nowej Huty (SPNH), os. Centrum A bl. 6 A, 31-923 Kraków. O ile nic innego nie wynika z kontekstu i treści wpisów w formularzu, wprowadzane dane osobowe będą przetwarzane przez SPNH w celu wystosowania odpowiedzi na Twoje zapytanie oraz prowadzenia z Tobą ewentualnej korespondencji. Przekazane przez Ciebie dane zostaną usunięte po okresie 24 miesięcy od ostatniego kontaktu. Nie będą przekazywane innym podmiotom w rozumieniu RODO. Masz prawo wglądu do swoich danych osobowych, ich poprawiania oraz usunięcia. Prawo to może być wykonywane poprzez przesłanie wniosku w formie elektronicznej na adres: stowarzyszenie@przyjacielenowejhuty.pl.

 

WCZYTYWANIE